اقتصاد کلاسیک انسان را موجودی عاقل تصور می‌کند که می‌کوشد تصمیم‌هایی بهینه بگیرد. در سال‌های اخیر، اقتصاددانان زیادی پیدا شدند که بر غیرعقلایی بودن انسان تاکید داشتند. نظریه عقلانیت کران‌دار یا محدود (Bounded rationality) توضیح می‌دهد که انسان موجودی عقلایی و منطقی است، اما مقدار عقلایی بودن او محدود است. موضوعی که در اقتصاد رفتاری اهمیت بسیار زیادی دارد.

بگذارید یک مثال بزنم. 250 میلیون تومان پول دارید و می‌توانید یکی از ماشین‌های زیر را بخرید. برای هر ماشین یک استدلال مثبت و یک استدلال منفی دارید:

  • تویوتا کرولا مدل 2012 ماشین خوب و راحتی است. می‌توانید به آن اعتماد کنید. از برند تویوتا خوشتان می‌آید. اما ماشین کارکرده نمی‌خواهید.
  • رنو کپچر مدل 2017 ماشین تقریبا نویی به حساب می‌آید و خوب و جادار است. اما طراحی داخل آن را دوست ندارید و کمی هم با موتور 1200 سی‌سی آن مشکل دارید.
  • کیا سراتو مدل 1397 ماشین بدی نیست. می‌توانید یک گزینه با کارکرد کم پیدا کنید. اما حالا که دارید 250 پول می‌دهید، چرا نروید سراغ گزینه‌های جذاب‌تر؟ مثلا شاید هوندا

در نهایت به بازار می‌روید و با یک پژو 2008 به خانه باز می‌گردید!

چه اتفاقی افتاد؟ چرا با وجود این همه فکر و استدلال، در نهایت موردی را انتخاب کردید که در فهرست شما نبود؟ آیا یک تصمیم احساسی گرفته‌اید؟ آیا از فکر کردن به بهینه‌ترین گزینه (کم‌ترین قیمت، بیشترین رفاه، جذاب‌ترین ظاهر و جدید‌ترین مدل) خسته شدید و با چشم بسته انتخاب کردید؟

خیر! شما در این مورد عقلانیت کران‌دار به خرج داده‌اید


آموزش ربان انگلیسی یک ,ماشین ,دارید ,مدل ,انسان ,می‌توانید ,خوب و ,در نهایت ,یک استدلال ,و با ,شاید هوندا…منبع

زمان گذشته کامل استمراری

تست هاي زبان عمومي

unless

Subjunctive (I suggest you do)

A Quick Review of the Tenses (1)

SUBORDINATING CONJUNCTIONS

Present perfect continues (I have been doing)

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

انیسه هر چی که بخوای علم فایل دبیرستان هاشمی نژاد همه چی برای تو پکیج های آموزش ریاضی ونوس صدرابلاگ cashching بهترین سایت سر تیتر